Trivselreglerna gäller inte bara dig som bostadsrättshavare. Även familjemedlemmar omfattas liksom gäster, inneboende eller hantverkare som utför arbete åt dig i lägenheten. Trivselreglerna gäller också för andrahandshyresgäster. Om föreningen har egna hyresgäster gäller reglerna även dessa.
Styrelsen vill påminna alla boende om att det är hushållsavfall och inget annat som ska slängas i soprummet, övrigt måste ovillkorligen lämnas på respektive angiven plats, dvs återvinningsrummet för tidningar, papper, plast, metall och glas. Vill man slänga bohag, färg, kemprodukter, medicin etc så görs det på återvinningscentralen i t ex Hagby. Vänligen respektera detta för allas trevnad.
Här finns all information angående föreningen som du kan tänkas behöva. Dokument och guider som har med boendet eller föreningen att göra, samlade på ett ställe. Här finns också kontaktuppgifter till boende, styrelsen och vår förvaltare som man kan behöva komma i kontakt med angående boendet, fastigheten eller föreningen. Du kan också felanmäla direkt i appen.
Appen är också styrelsens främsta informationskanal till er boende. Här kan också de boende fråga, köpa, sälja, låna och byta saker i flödet. Ladda ner appen för Android eller iOS och anmäl dig till app@brfdagsmejan.se
Vi tillåter grillning på balkonger men enbart med gas eller el. Det är direkt förbjudet att grilla med kolgrill pga av den stora brandrisk det medför. Vi måste alla visa hänsyn och inte störa våra grannar. Alla ska kunna sitta ute på sina uteplatser/balkonger utan att störas av grillos.
Innehavare av husdjur ska övervaka att dessa inte stör eller förorenar i fastigheten och inte heller rastas i planteringar, på innergården eller på barnens lekytor. Plocka upp spillning efter djuret.
Cigarettrök letar sig obönhörligt in i lägenheter via öppna fönster och balkongdörrar, och vid milt väder vill vi poängtera detta extra nog då många kanske har öppet fönster både på dagen och natten. Det är inte uppskattat att behöva stänga fönster och balkong för att cigarettrök annars fyller lägenheten. Viktigt att vi alla visar hänsyn så alla kan ha sina fönster eller balkongdörrar öppna för vädring.
Tänk på att rökning under köksfläkten kan lösa ut branddetektorn i fläktsystemet, varvid detta går upp i rökgasevakueringsläge. Ett tillstånd som kräver manuell åtgärd från någon i styrelsen. Det skapar också irritation hos boende eftersom det väsnas. Tråkigt och onödigt. Var en god granne - rök inte under fläkten.
För att alla ska trivas är det viktigt att man inte störs av omkringboende. Alla boende är skyldiga att visa hänsyn. Lagen ser strängt på störningar! Den som stör och inte rättar sig efter tillsägelse från styrelsen kan i allvarligare fall komma att bli uppsagd från lägenheten. Skyldigheten gäller i lägenheten men också i gemensamma utrymmen som t ex i trapphus, hiss, miljörum, sophus, gemensamhetslokal, gården och vind. Ovanstående gäller dygnet runt men är extra angelägna att följa vardagar från kl 22 på kvällen till kl 7 på morgonen. Har du fest så informera gärna grannarna i god tid innan om du tror att du stör.
Föreningen eftersträvar en så enhetlig utemiljö som möjligt. Balkongskydd får sättas på balkongen, men det finns riktlinjer för gemensamma kulörer på balkongskydd:
HUS 1–8: NCS S 3502-Y (ljusgrå) Sandatex sida: 27
Design: 94/15
HUS 9: NCS 5040-Y80R (röd) Sandatex sida: 26
Design: 84
Medlemmar i Brf Dagsmejan har beställt från:
Sollentuna Markis Center AB.
Tel: 08-594 699 90.
E-post: info@sollentunamarkis.se
Man får alltså stanna för att lasta eller lossa gods där det råder parkeringsförbud utanför porten på innergården. Ska det lossade godset forslas vidare upp i en lägenhet måste du först flytta bilen till en plats där du får parkera och sedan flytta godset vidare. Likadant blir det när man släpper av eller hämtar upp passagerare. Behöver passageraren ledsagning kan det räknas som parkering under tiden och inte stannande. Andra regler gäller om man har parkeringstillstånd för rörelsehindrade. Tillfälligt parkeringstillstånd kan vid behov utfärdas till bl.a. hantverkare och servicepersonal.
Parkeringen övervakas av Bevakningsruta AB, som gör regelbundna besök för att kontrollera att bestämmelserna efterföljs.
Har du funderingar över något som tas upp i dessa regler är du alltid välkommen att kontakta styrelsen. Du kan också läsa de fullständiga trivselreglerna i appen. Klicka på Bopärm och sen på Förening, så finner du trivselreglerna och även föreningens stadgar.
Kontakta vår förvaltare Fastum via 90 220 eller 90220.se. Vissa tjänster kräver Bank-ID. Till Fastum vänder man sig främst vid frågor och funderingar, men tänk på att varje felanmälan kostar föreningen minst 1500 kr per gång. Kanske man kan knacka på hos grannen eller ställa en fråga i appen för att få svar på enkla frågor.
Felanmälan gör du i appen under felanmälan i huvudmenyn
eller ringer Fastum på 90220.